Mèdia - Comunicació

¿Quieres reaccionar a este mensaje? Regístrate en el foro con unos pocos clics o inicia sesión para continuar.

Punt de trobada al voltant de les tecnologíes de la informació i la comunicació


    Nuria Cidoncha: “És un orgull que Molina Foix present ‘El déu de fusta’ en la Filmoteca de València”

    avatar
    Admin
    Admin


    Nombre de missatges : 796
    Data d'inscripció : 09/09/2009

    Nuria Cidoncha: “És un orgull que Molina Foix present ‘El déu de fusta’ en la Filmoteca de València”  Empty Nuria Cidoncha: “És un orgull que Molina Foix present ‘El déu de fusta’ en la Filmoteca de València”

    Missatge  Admin Dc Set 29, 2010 1:18 pm

    De: http://www.elperiodic.com/valencia/noticias/80610_nuria-cidoncha-orgullo-molina-foix-presente-dios-madera-filmoteca-valencia.html

    Nuria Cidoncha: “És un orgull que Molina Foix present ‘El déu de fusta’ en la Filmoteca de València”

    elperiodic.com

    La directora de l'Institut Valencià de l'Audiovisual i de la Cinematografia, Nuria Cidoncha, ha acompanyat avui al director i escriptor il·licità Vicente Molina Foix, en la presentació de la seva nova pel·lícula El déu de fusta en la sala Luis G. Berlanga de la Filmoteca de València. El llargmetratge, que va ser guardonat en el Festival de Màlaga amb la Biznaga de Plata a la millor interpretació femenina per a Marisa Paredes, compta amb una subvenció de l'Institut Valencià de l'Audiovisual i de la Cinematografia, entitat adscrita a la Conselleria de Cultura i Esport, que ha aportat a la pel·lícula 140.000 euros en concepte d'ajudes a la producció.

    Molina Foix ha estat acompanyat a més per Óscar del Caz, de la productora valenciana DC Media. En la seva intervenció la directora del IVAC, Nuria Cidoncha, ha assegurat que “és un orgull” que Molina Foix presentés la pel·lícula en la Filmoteca de València per diversos motius. “El primer d'ells, obvi, la personalitat de Vicente Molina Foix, un dels grans creadors d'aquest país.

    Il·licità, valencià, creador espanyol però a un temps cosmopolita, autor d'una obra rica i variada”, ha dit. En aquest sentit ha destacat la seva obra novel·lística, la seva labor com crític i, per descomptat, la seva labor com cineasta. “El déu de fusta, la seva segona incursió després de les càmeres i ens demostra que la seva ‘opera prima’ Sagitari no era una casualitat sinó producte d'una vocació clara i decidida”, ha assegurat Cidoncha. “El segon d'ells”, ha afegit, “perquè són pel·lícules com aquesta les quals justifiquen l'existència d'institucions com l'Institut Valencià de l'Audiovisual i de la Cinematografia.

    L'IVAC pretén donar suport a les obres audiovisuals valencianes i per a això convoquem les ajudes a la producció. La nostra aportació és petita però suficient per a poder garantir que no es perdin obres com aquesta meravellosa pel·lícula”. El llargmetratge, dirigit per l'escriptor i cineasta il·licità Vicente Molina Foix, està protagonitzat per Marisa Paredes, Nao Albet, Madi Diocou i Soufiane Ouaarab. La pel·lícula és una coproducció de Sagrera Audiovisual, Metrojavier i DC Media, amb la participació de TVE i Canal 9 i el suport, a més de l'aportat pel IVAC, del Institut Català dels Indústries Culturals (ICIC).

    València protagonista

    El film transcorre a València i en ella es poden contemplar localitzacions com la Plaça de la Verge, la Catedral de València, l'antiga llera del Turia o la Ciutat de les Arts i les Ciències, entre altres ubicacions, en una combinació que posa en relleu el contrast entre el modern i l'antic. En aquest sentit Molina Foix ha assegurat que té “una relació molt especial” amb la ciutat. “Jo sóc il·licità però tota la meva família és valenciana. Tinc de València una certa mirada, la curiositat i el record que aquest era el lloc al que veníem per les grans cites familiars. Conec poc i molt la ciutat i l'he vist sempre amb cert misteri”, ha explicat.

    La història del déu de fusta comença quan Yao, un jove senegalés animista, arriba a València de forma il·legal juntament amb el marroquí Rachid, musulmà, per a treballar venent en el "top manta". El jove s'instal·larà a casa de Róber, nuvi de Rachid, en un àtic que es comunica amb el pis de baix, on viu María Luisa, la mare de Róber, el personatge que interpreta Paredes, una dona de fortes conviccions catòliques que s'enamorarà de Yao a pesar de l'oposició del seu fill.

      Data i hora actual: Dv Nov 22, 2024 5:09 am